Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Een bewonerskaart aanvragen

Om uw bewonerskaart aan te vragen, meldt u zich aan op het loket van de Parkeerdienst. Zorg ervoor dat u de volgende zaken bij zich heeft:

  • een bewijs van verblijf in de gemeente (identiteitskaart, aanslagbiljet belasting op de verblijven ander dan het hoofdverblijf)
  • een bewijs van gebruik van het voertuig (inschrijvingsbewijs van de wagen op uw naam, in het geval van een bedrijswagen vragen wij het inschrijvingsbewijs en een attest van de werkgever).
  • € 5 waarborg (deze krijgt u terug wanneer u de kaart weer inlevert).

De eerste drie bewonerskaarten en de bezoekerskaart zijn gratis. Voor een vierde bewonerskaart (en elke bijkomende kaart) betaalt u een jaarlijkse belasting van € 250. 

De bewonerskaart moet om de drie jaar vernieuwd worden. Beschikt u over een bewonerskaart, dan hoeft u geen ticket af te halen aan de parkeermeter in de groene zones, behalve in de straten die op de grens van twee gemeenten liggen. De bewonerskaart kan niet gebruikt worden in rode zones, minuutparkeerzones en gele zones.
Mindervaliden die in het bezit zijn van de speciale parkeerkaart, afgeleverd door een officiële instantie (ministerieel besluit van 29 juli 1991), mogen gratis en zonder tijdsbeperking parkeren in de parkeerzones waar parkeermeters staan. Wel moeten zij de bovenvermelde officiële parkeerkaart zichtbaar achter de voorruit van hun voertuig plaatsen.


Bezoekerskaart

Elke inwoner van Etterbeek die geen auto bezit, kan een “bezoekerskaart” verkrijgen. Met deze bezoekerskaart kan hij/zij een gratis parkeerticket afhalen aan de parkeermeter telkens als een niet-Etterbekenaar op bezoek komt. Dit ticket moet zichtbaar achter de voorruit van het voertuig van de bezoeker geplaatst worden. Het ‘bezoekersticket’ blijft 2 uur geldig per dag.
De bezoekerskaart kan enkel gebruikt worden in de woonomgeving van de houder van de bezoekerskaart en is uitsluitend geldig in de groene zones. Ook houders van een bewonerskaart kunnen hun bezoekers twee uur gratis parkeren aanbieden, via een optie die zich op de bewonerskaart bevindt.
De houder van de bezoekerskaart is verantwoordelijk voor elke misbruik van de kaart. Bij verlies of diefstal wordt er enkel een duplicaat uitgereikt als men een verklaring kan voorleggen die opgesteld werd door de politie.
De bezoekerskaart is gratis. Om ze te ontvangen moet u wel een waarborg storten van € 5. Dit bedrag wordt teruggestort bij teruggave van de kaart.

Document acties

Vorige maand februari 2019 Volgende maand

februari
MaDiWoDoVrZaZo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test