Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Gewestelijke en gemeentelijke premies

Wanneer u werken wilt uitvoeren in huis kunt u onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor gewestelijke of gemeentelijk premies.

Gewestelijke premies

De dienst Huisvesting van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest reikt premies uit voor de renovatie van woningen en de verfraaiing van gevels.

 

Het Gewest biedt ook financiële steun indien u thuis een zonneboiler of een energiezuinige verwarmingsketel wilt installeren, uw woning wilt isoleren tegen lawaai of uw wagen wil wegdoen en overstappen op de fiets. Alle inlichtingen over deze ‘milieupremies’ (die in bepaalde gevallen toegepast worden in de vorm van een belastingaftrek) zijn beschikbaar op de website van het BIM.

 

Naast renovatie-, verfraaiings-, of milieupremies kan er ook heel wat huisvestingssteun verkregen worden bij diverse organisaties in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (City-Dev, Brussels Woningfonds, enz.). Daarbovenop komt de sociale steun die toegekend wordt om kansarmen toegang te bieden tot huisvesting, evenals een korting op de registratierechten ten voordele van nieuwe eigenaars. Klik hier voor meer informatie over deze bijkomende hulp.

 

Gemeentepremie

De gemeente reikt een bijkomende premie uit aan personen die een premie voor gevelverfraaiing ontvangen hebben van het Gewest.
Het bedrag van de gemeentepremie bedraagt 50% van het bedrag van de gewestelijke premie, met een gecumuleerd maximum van 90% van de kosten van de werken die aanvaard zijn door het Gewest. Opgelet. De premie kan pas aangevraagd worden nadat de gewestelijke premie werd uitbetaald. De aanvraag kan ten laatste een jaar na ontvangst van de gewestelijke premie aangevraagd worden. Bij de aanvraag moet een voor echt verklaarde kopie van het bankuittreksel gevoegd worden, of elk ander document dat bewijst dat de gewestelijke premie uitbetaald werd, evenals de brief van het gewest met de definitieve belofte tot premiebetaling.
De aanvraag moet ingediend worden met behulp van het hiertoe bestemde formulier van de dienst Ruimtelijke Ordening. Dit kan op de volgende twee manieren:

  • Per aangetekende brief gericht aan het college van burgemeester en schepenen (Oudergemlaan 113 – 1040 Etterbeek).
  • Afgeven tegen ontvangstbevestiging op de dienst Ruimtelijke Ordening.


Klik hier om het formulier te openen.

Document acties

Vorige maand januari 2021 Volgende maand

januari
MaDiWoDoVrZaZo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test