Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Milieuvergunning

De milieuvergunning werd in het leven geroepen door de ordonnantie van 5 juni 1997. Ze vervangt de vroegere uitbatingsvergunning ‘commodo-incommodo’ en heeft tot doel het milieu, de gezondheid of de veiligheid van de bevolking te beschermen tegen de gevaren, overlast, of nadelen die een installatie of activiteit kunnen veroorzaken.
Het doel is om het samenleven in de gemeente tussen bedrijvenzones, handelszones, kantoorzones, ambachtelijke zones en woonzones te verbeteren.
U hebt een milieuvergunning nodig voor allerlei installaties zoals wassalons, garages, slagerijen en bakkerijen of bouwwerven, maar ook voor sommige appartementsgebouwen, in vooral diegene met verwarmingsinstallaties van meer dan 100 kW, mazoutketels, parkeerterreinen en airconditioninginstallaties.

 

Formulieren en documenten i.v. m. vergunningen


Indeling en soorten procedures

Het Brussels Instituut voor Milieubeheer (BIM) heeft een indeling gemaakt van de installaties waarvoor een vergunning of voorafgaand attest nodig is. Deze indeling (3,2,1C,1B en 1A) bepaalt welk soort vergunning u nodig hebt en hoe u uw aanvraag moet indienen.
Voor meer inlichtingen over dit onderwerp kunt u de gids van milieuvergunningen raadplegen op de website van het BIM.

Afhankelijk van uw situatie moet er eerst een effectenstudie en mogelijk ook een openbaar onderzoek uitgevoerd worden. Als u voor uw project ook een stedenbouwkundige vergunning nodig hebt, dan moet u de stedenbouwkundige en de milieuvergunning gelijktijdig aanvragen (gemengd project).

Document acties

Vorige maand januari 2021 Volgende maand

januari
MaDiWoDoVrZaZo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test