Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Openbaar onderzoek

Waarvoor dient een openbaar onderzoek?

Wanneer een vergunning of attest aangevraagd wordt, dient het openbaar onderzoek om de bevolking te informeren. Het onderzoek wordt aangekondigd door affiches aan te plakken voor en in de omgeving van het goed in kwestie.

Na het openbare onderzoek volgt altijd een overleg. De affiches (met rode kleur) die het openbaar onderzoek aankondigen, vermelden de gegevens van de aanvrager, maar ook de datum en het uur waarop het dossier behandeld wordt door de overlegcommissie.

Het openbaar onderzoek duurt vijftien dagen (of dertig, als er verbindingswegen gewijzigd moeten worden).


Hoe kunt u de dossiers inkijken?

De lijst met lopende openbare onderzoeken kunt u hier raadplegen.

 

De dossiers waarnaar een openbaar onderzoek wordt gevoerd kunt u sinds 1 september 2019 tijdens de duur van het onderzoek online raadplegen op urban.brussels 


Gedurende het openbaar onderzoek kunt u het volledige dossier inkijken op de dienst Ruimtelijke Ordening van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 12 uur en op de permanentie van de politie (Sint-Pieterssteenweg 112), op woensdag van 14 tot 20 uur.

Technische uitleg

Voor technische toelichtingen over dossiers  waarvoor een openbaar onderzoek loopt, kunt u terecht bij de dienst Ruimtelijke Ordening op maandag, dinsdag en donderdagmorgen, van 9 tot 12 uur, of op afspraak. Om een afspraak te maken belt u naar 02/627.27.58.


Hoe kunt u gehoord worden door de overlegcommissie?

Inwoners kunnen klachten of opmerkingen over lopende projecten indienen via een brief aan het college van burgemeester en schepenen of door het online formulier in te vullen. De klachten en opmerkingen worden bij het afsluitend verslag van het openbaar onderzoek gevoegd, dat binnen de acht dagen na het einde van het onderzoek wordt opgesteld. De aanvragers, architecten of juridisch adviseurs en iedereen die meent betrokken te zijn bij het project en hiervoor een aanvraag indient, worden uitgenodigd om de overlegcommissie bij te wonen.

 

De adviezen van de adviescommissie zijn online beschikbaar binnen 7 dagen na de commissie. U vindt de adviezen op de pagina over de overlegcommissie.

Document acties

Vorige maand januari 2021 Volgende maand

januari
MaDiWoDoVrZaZo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test