Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Premie voor de inrichting van een aparte toegang

Premie voor de inrichting van een aparte toegang voor woningen boven een handelszaak

De premie werd ontwikkeld op initiatief van de burgemeester, die bevoegd is voor Huisvesting. Via deze weg wil de gemeente het beschikbare woningaanbod op haar grondgebied verhogen.

De premie richt zich tot eigenaars van bestaande gebouwen waarin op het gelijkvloers een handelszaak gevestigd is. Ze is bedoeld om hen te helpen bij de inrichting van een aparte toegang tot de bestaande of te bouwen woningen boven de handelszaak. De premie kan gecumuleerd worden met andere premies. Het uitbetaalde bedrag (€ 400 per m² gewijzigde handelsoppervlakte) vergoedt tot 90 % van de totale gemaakte kosten voor de uitgevoerde werken. De premie bedraagt maximaal € 5000.

Om in aanmerking te komen moet de aanvrager op voorhand een aanvraag indienen bij het college van burgemeester en schepenen. Hiervoor dient hij het aanvraagformulier in te vullen en te bezorgen aan de dienst Ruimtelijke Ordening, samen met de volgende documenten:

- een plan op schaal van de beoogde wijzigingen, behalve indien er voor de werken een stedenbouwkundige vergunning vereist is en deze al aangevraagd werd bij het gemeentebestuur;

- een kopie van de eigendomsakte;

- een kopie van de handelshuur (enkel indien de huurder de aanvrager van de premie is);

- een kopie van de identiteitskaart van de aanvrager;

- een kopie van het/de bestek(ken) voor de uit te voeren werken;

 

Zodra de aanvraag goedgekeurd is door het college van burgemeester en schepenen kunnen de werken van start gaan. Wanneer ze voltooid zijn, dient de aanvrager de volgende documenten te bezorgen aan de gemeente om het toegekende premiebedrag te laten uitbetalen;

- een kopie van de facturen van de uitgevoerde werken;

- eventueel de gevraagde conformiteitsattesten;

Als tegenprestatie verbindt de aanvrager zich ertoe:

  • alles in het werk te stellen om de betrokken woning(en) te betrekken of te verhuren, en bij verkoop, om deze verbintenis te vermelden in de akte.
  • het huurcontract laten registreren bij de federale administratie.

Voor meer informatie kunt u het volledige reglement betreffende deze premie raadplegen.

Document acties

Vorige maand december 2018 Volgende maand

december
MaDiWoDoVrZaZo
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test