Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Stedenbouwkundige inlichtingen

De dienst Ruimtelijke Ordening kan u verschillende inlichtingen bezorgen over het gebruik en de stedenbouwkundige bestemming van een goed of een perceel grond: op welke zone van het Gewestelijk Bestemmingsplan ligt het? Is het goed opgenomen in een Bijzonder Bestemmingsplan? Werden er vorige vergunningsaanvragen ingediend voor het goed in kwestie?

 

Het Brussels Wetboek van Ruimtelijke Ordening (BWRO), de rechtsbasis voor planning, stedenbouw en onroerend erfgoed in Brussel eveneens van toepassing op de stedenbouwkundige inlichtingen (artikels 275 en 276/1), werd in het BS gewijzigd en gepubliceerd op 20 april 2018 en zal van kracht worden op 3 mei 2018.

 

Om stedenbouwkundige inlichtingen te bekomen, stuurt u een schriftelijke aanvraag (document HIER ter beschikking) naar de dienst Ruimtelijke Ordening, vergezeld van :

 

- indien houder van een zakelijk recht, de inlichtingen over de titel die aan dat recht verbonden is;

  indien mandaat van de houder van een zakelijk recht, de inlichtingen over de titel die aan het zakelijk recht verbonden is, evenals een afschrift van het mandaat

  (Gerechtsmandatarissen, notarissen en advocaten zijn vrijgesteld van het voorleggen van een afschrift van het mandaat)

 

- het bewijs van de betaling (op IBAN-rekening BE54-0910-0014-2697 / BIC: GKCCBEBB). Vermeld het adres van het goed in de mededeling. Het tarief bedraagt € 82,80

 

- indien nodig het document dat de hoogdringendheid van de aanvraag aantoont (de hoogdringendheid wordt verondersteld in geval van een gerechtelijke verkoop)

 

- de beknopte beschrijving van het goed

De beknopte beschrijving bestaat uit een woordelijke omschrijving en één of meerdere schetsen of plannen. Al die stukken samen moeten de feitelijke toestand van het goed volmaakt weergeven. Zij mag beperkt blijven tot een woordelijke beschrijving, enkel en alleen indien die volstaat voor een volmaakt begrip van de feitelijke toestand van het goed. Bij de beknopte beschrijving mag een fotoreportage met een legende en vermelding van de plaatsen waar de foto’s genomen zijn, gevoegd worden. De beknopte beschrijving wordt gedateerd en ondertekend door diegene die haar heeft opgesteld en omvat ten minste de volgende elementen:

- het juiste adres van het beschreven goed en het nummer van het of de kadastrale percelen;

- de eigenschappen van de gevels die zichtbaar zijn vanaf de openbare ruimte en van de bedaking;

- de bestemming of het gebruik van elk bouwwerk of deel van een bouwwerk als de bestemming of het gebruik ervan verschillend zijn;

- het aantal wooneenheden in het goed en de indeling daarvan;

- het aantal parkeerplaatsen

Als het goed waarop de aanvraag betrekking heeft, meerdere bouwwerken omvat, wordt elk bouwwerk afzonderlijk beschreven.

 

De stedenbouwkundige inlichtingen worden verstrekt binnen dertig werkdagen na ontvangst van de volledige aanvraag.

 


 

 

 

Document acties

Vorige maand januari 2021 Volgende maand

januari
MaDiWoDoVrZaZo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test