Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Toeristische logies onderworpen aan een nieuwe regelgeving

Nieuwigheden in de toeristische sector

De uitbaters van logies hebben nog tot 23 juli 2016 de tijd om zich te schikken naar de nieuwe regelgeving bij de gewestelijke dienst Brussel Economie en Werkgelegenheid.

 

Toeristische logies onderworpen aan een nieuwe regelgeving

Gastenkamer, studio, toerismeverblijf, jeugdherberg, kampeerterrein, hotel… Alle toeristische logies die in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gelegen zijn, moeten voortaan beantwoorden aan een regelgeving. Iedereen die een dergelijk logies uitbaat of wil uitbaten, moet aan een aantal algemene en specifieke voorwaarden voldoen. De persoon in kwestie moet bijvoorbeeld een dossier van voorafgaande aangifte indienen bij Brussel Economie en Werkgelegenheid om het logies te laten registreren in één van de vastgelegde categorieën. Personen die hun zaak al voor 24 april 2016 uitbaatten, genieten overgangsmaatregelen om alles in orde te maken.

 

Waarin bestaan die maatregelen?

De uitbaters van wie het logies niet erkend wordt door COCOF of de Vlaamse Gemeenschap hebben tot 23 juli 2016 de tijd om het bestaan van hun zaak te bewijzen. Hiervoor moeten zij de volgende documenten opsturen naar Brussel Economie en Werkgelegenheid:

 

  • een bewijs van de activiteit,
  • een uittreksel uit het strafregister,
  • een bewijs van de aangifte van de inkomsten van de uitbater en
  • een veiligheidsattest.

 

Hoe moeten die documenten opgestuurd worden?

Brussel Economie en Werkgelegenheid – Dienst Economie

Kruidtuinlaan 20

1035 Brussel

 

Dankzij die procedure kunnen uitbaters genieten van een overgangsperiode van één jaar om zich te schikken naar de regelgeving en een volledig dossier van voorafgaande aangifte in te dienen.

 

Opgelet: na 23 juli kan de openbare dienst Brussel Economie en Werkgelegenheid een sanctie opleggen aan de uitbaters die de wettelijke verplichtingen niet zouden nakomen!

 

Alle andere logies moeten zich schikken naar de regelgeving alvorens ze kunnen starten met de uitbating.

 

Meer informatie: http://www.werk-economie-emploi.irisnet.be/

 

Document acties

Vorige maand januari 2021 Volgende maand

januari
MaDiWoDoVrZaZo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test