Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Parkeren in Etterbeek

Parkeren in de gemeente

 

De gemeentelijke Parkeerdienst staat in voor de uitvoering van het Parkeerplan in de gemeente. Deze dienst beheert de parkeermeters op de openbare weg, organiseert samen met de parkeerstewards de controle op het betalend parkeren in de straten van de gemeente en reikt bewonerskaarten uit aan Etterbekenaren. Om uw bewonerskaarten aan te vragen, moet u zich aanmelden bij het loket van de dienst Betalend Parkeren en het volgende meebrengen:

 

  • een bewijs van verblijf in de gemeente (identiteitskaart, aanslagbiljet belasting op verblijven ander dan het hoofdverblijf)
  • een bewijs van gebruik van het voertuig (inschrijvingsbewijs van de wagen op uw naam, in het geval van een bedrijfswagen vragen wij het inschrijvingsbewijs en een attest van de werkgever)
  • 25 euro per kaart voor de eerste drie bewonerskaarten. De aankoop van een vierde kaart (en elke bijkomende kaart) kost u jaarlijks 250 euro.

Met deze virtuele kaart kan de kaarthouder op het volledige grondgebied van de gemeente parkeren behalve in de rode zones, de minuutparkeerzones en de gele zones.  In de grenszones kunt u met de virtuele kaart een bewonersticket nemen aan de parkeerautomaat.

 

Personen met een handicap die houder zijn van de speciale kaart die uitgereikt wordt door een officiële instantie mogen gratis en zonder tijdslimiet parkeren op de parkeerplaatsen die uitgerust zijn met parkeerautomaten. Zij moeten die officiële kaart echter duidelijk achter de voorruit van hun voertuig plaatsen.

Het parkeerplan in het kort :

Het Parkeerplan van de gemeente Etterbeek werd ingevoerd in 2002. Het hoofddoel bestaat erin om Etterbekenaars voorrang te geven op parkeergelegenheid in de wijken die het meest te maken krijgen met ‘wildparkeren’.

De gemeente is ingedeeld in twee soorten zones :


  • groene zones : Etterbekenaars die in het bezit zijn van een bewonerskaart mogen hier gratis parkeren. De parkeerplaatsen in deze zone zijn betalend voor niet-Etterbekenaars, die een ticket moeten afhalen aan de parkeermeter. Elke houder van een bewonerskaart kan 2 uur gratis parkeren aanbieden aan zijn bezoekers. Dit geldt eveneens voor inwoners die geen wagen hebben : zij kunnen een kaart aanvragen waarmee hun bezoekers twee uur lang gratis kunnen parkeren.
  • rode zones: parkeren in deze zone is betalend voor iedereen (ook voor Etterbekenaars). Deze parkeerzones liggen enkel in de buurt van de belangrijkste winkelzones.

Het eerste kwartier parkeren is gratis voor iedereen, zowel in groene zones als in de rode zones. Het basistarief bedraagt 1,50 voor een uur parkeren. Wie niet betaalt in de rode of groene zones, krijgt geen boete maar moet een gemeentebelasting van 25 betalen. Dit bedrag moet binnen een termijn van 5 dagen vereffend worden.


Klik hier voor meer informatie over het Parkeerplan van de gemeente Etterbeek.

 

Parkeerdienst

St-Pieterssteenweg 124
(naast het politiecommissariaat)
Tel : 02 / 627 25 23
Fax : 02 / 627 25 30
E-mail : parkeren@etterbeek.be

Document acties

Vorige maand september 2020 Volgende maand

september
MaDiWoDoVrZaZo
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test