Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Wie verwittig ik bij een verhuis?

Wanneer u verhuist (naar Etterbeek of buiten Etterbeek), moet u uw adres laten wijzigen op het gemeentebestuur van de gemeente waar u naartoe verhuist. Daarnaast moet u ook een aantal andere administratieve verrichtingen vervullen die niet rechtstreeks verband hebben met het gemeentebestuur. Hieronder krijgt u een overzicht van de meest voorkomende zaken:


Post

Breng de Post op de hoogte van uw adreswijziging. Zo kunt u uw contactpersonen laten verwittigen of uw post te laten nazenden naar uw nieuw adres. Voor meer info : www.bpost.be.


Telefoon

Indien u over een vaste telefoonlijn beschikt en u binnen dezelfde telefoonzone verhuist (02), dan kunt u gratis uw telefoonnummer behouden. In dat geval betaalt u enkel de activeringskosten van de telefoonlijn op uw nieuw adres. Indien u echter van oproepnummer verandert, dan kunt u een onthaalbericht instellen voor mensen die u trachten te bereiken op uw vorig nummer.


Water

Om uw waterteller te openen moet u contact opnemen met Hydrobru (de voormalige BIWD). Dit moet u ook doen wanneer u van adres verandert, om te vermijden dat uw facturen naar uw vorig adres gestuurd worden.
Hydrobru geeft u de mogelijkheid om samen met de nieuwe bewoner het formulier ‘contradictoire meteropneming’ in te vullen. U kunt dit formulier downloaden op de website van Hydrobru en moet dit vervolgens terugsturen. Deze procedure is gratis. Bij deze procedure wordt het water niet afgesloten. De slotfactuur wordt naar uw nieuwe adres verstuurd en de meter wordt ingeschreven op naam van de nieuwe bewoner of eigenaar. U kunt ook een afspraak maken met de klantendienst van Hydrobru om de meterstand bij u thuis te komen opnemen. Opgelet, wanneer u voor deze optie kiest moet u de verplaatsingskosten van de controleur betalen.
Voor meer info : www.hydrobru.be


Gas - Elektriciteit

Wanneer u verhuist, neem dan contact op met uw energieleverancier (de contactgegevens staan vermeld op uw energiefactuur). Hij zal u zeggen welke stappen u moet ondernemen opdat er een slotfactuur kan opgemaakt worden voor uw oude adres. Via hem verneemt u ook wat u moet doen om een aansluiting aan te vragen op uw nieuwe adres. Opgelet: wacht niet tot het laatste nippertje om deze zaken in orde te brengen.
Uiteraard kunt u gebruikmaken van uw verhuis om van energieleverancier te veranderen. Sinds 2007 werd de energiemarkt geliberaliseerd en kan iedereen zijn gas- en elektriciteitsleverancier vrij kiezen. Voor een overzicht van de lijst met beschikbare leveranciers in het Brussels gewest en een vergelijking van hun tarieven verwijzen we u door naar de website van brugel, de Brusselse energieregulator :  www.brugel.be.
Hoewel u in Brussel de keuze hebt uit verschillende energieleveranciers, is Sibelga de enige beheerder van het distributienetwerk voor elektriciteit en gas in het hele Brussels Gewest. Sibelga is ook verantwoordelijk voor de meteropname, via dochteronderneming Metrix (www.metrix.eu). Toch moet u de verhuisformulieren, in te vullen bij verhuis naar een nieuw adres, naar uw energieleverancier sturen en niet naar Sibelga.


Andere

Vergeet verder niet een aantal andere diensten op de hoogte te brengen van uw adreswijziging : verzekeringsmaatschappijen, ziekenfonds, werkgever, bank, stookolieleverancier, kinderbijslag- of pensioenfonds, enz.

Document acties

Vorige maand februari 2021 Volgende maand

februari
MaDiWoDoVrZaZo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test