Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Sociale bijstand ontvangen

De gemeente telt meerdere diensten waar inwoners terecht kunnen voor sociale bijstand:

  • De gemeentelijke dienst Sociale Zaken informeert en oriënteert inwoners bij allerlei verrichtingen van sociale aard in de brede zin van het woord (werkloosheid, pensioenaanvragen of tegemoetkomingen voor personen met een handicap, aanvragen voor taxicheques, toekenning van geboortepremies en premies voor de aanpassing van een woning van een senior of een persoon met beperkte mobiliteit). Klik hier voor meer informatie over de dienst Sociale Zaken.

 

Die sociale dienst van Etterbeek is een eerstelijnsdienst: de taak van de sociaal assistent(e) bestaat erin de burgers te informeren en naar de juiste dienst door te verwijzen in functie van de situatie. 

 

Het OCMW is ook een belangrijke speler op maatschappelijk vlak. De diensten en actiedomeinen van het centrum zijn zeer uiteenlopend: financiële steun (voorafgegaan door een maatschappelijk onderzoek), psychologische hulp om relatieproblemen met ouders, kinderen, werkgevers, echtgenoten en anderen op te lossen, hulp bij gezondheidsproblemen, huisvestingsproblemen of hulp bij administratieve verrichtingen, hulp bij re-integratie van de arbeidsmarkt, schuldbemiddeling, maaltijden aan huis, sociale vestiaire, enz. Voor meer informatie over het OCMW van Etterbeek, klik hier.

Document acties

Vorige maand januari 2021 Volgende maand

januari
MaDiWoDoVrZaZo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test