Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Stel een vraag aan uw verkozenen

De interpellatie : een recht van de inwoners van Etterbeek

Als burger en inwoner van de gemeente Etterbeek hebt u het recht om gehoord te worden door de gemeenteraad. Hierbij dient u het huishoudelijk reglement van de Gemeenteraad na te leven. Wanneer u gebruik maakt van dit recht, oefent u uw recht uit om gehoord te worden in het belang van de gemeente en haar inwoners.

Een verzoekschrift tot interpellatie indienen

Om gehoord te kunnen worden door de gemeenteraad, dient u een schriftelijke vraag te richten aan de Burgemeester en deze af te geven op het Gemeentesecretariaat, tenminste 5 dagen voor de zitting van de Gemeenteraad. Uw verzoekschrift dient in het Frans of het Nederlands opgesteld te zijn. Uw vraag moet betrekking hebben op een onderwerp betreffende het algemeen belang van de gemeente of van haar inwoners. Het moet ondertekend worden door minimum 20 personen van 16 jaar of ouder die gedomicilieerd zijn te Etterbeek. Het verzoekschrift moet vergezeld zijn van een verklarende nota of elk ander verklarend document ter verduidelijking aan de Raad. Hieronder ziet u hoe uw spreektijd ingedeeld wordt, indien uw verzoek tot interpellatie wordt goedgekeurd.

Organisatie van interpellatie op de Gemeenteraad

Indien uw verzoek tot interpellatie geaccepteerd wordt, dient u zich op de dag in kwestie in de raadzaal aan te bieden om 19u55.

Er wordt een standaardduur van een kwartier voorzien voor interpellaties door het publiek. Elke verzoeker krijgt vijf minuten de tijd om gehoord te worden door de Burgemeester en Schepenen. Het reglement staat maximaal 3 interpellaties aan de Gemeenteraad toe per zitting.

Tijdens het verloop van de zitting van de Gemeenteraad dient u het huishoudelijk reglement na te leven. Geïnteresseerden kunnen dit reglement raadplegen op eenvoudige aanvraag bij het Gemeentesecretariaat: 02/627 23 22.

U kan de data van de openbare gemeenteraadszittingen raadplegen in de agenda van de Gemeenteraad.

Document acties

Vorige maand januari 2021 Volgende maand

januari
MaDiWoDoVrZaZo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test