Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections

Sportinfrastructuren

Gemeentelijk zwembad

Zwembad EspadonHet vroegere gemeentelijk zwembad werd verwoest door een brand in 1996. Daarop besloot de gemeente om een volledig nieuw zwembad te bouwen. Het nieuwe zwembad kwam er in 2000. Het kreeg een moderne uitrusting en werd aangepast voor verschillende activiteiten.
Het bekken van het nieuwe zwembad is 25 meter lang en 12 meter breed. Het is verdeeld in 6 banen en bevat 1.000m³ water. Naast het grote bekken vindt men een bad voor zwemlessen, een plonsbad en een glijbaan. Verder beschikt het zwembad over een polyvalente zaal, een cafetaria, een ontspanningscentrum met solarium, drie sauna’s, een hammam en enkele jacuzzi’s. Al deze faciliteiten zijn tevens goed toegankelijk voor gehandicapten. Men kan er tevens terecht voor zwemlessen (volwassenen of kinderen), aquagym, synchroonzwemmen, of duiklessen.
Ook aan de veiligheid werd gedacht. De roosters in de zwembekkens werden zo ontworpen dat ze op geen enkele manier verstopt of losgerukt kunnen worden. Daarnaast wordt ook het chloorgehalte permanent gecontroleerd en hanteert men er de strengste normen inzake hygiëne. Het water ondergaat verschillende behandelingen voordat het aan het einde van het circuit zo zuiver als drinkwater weer te voorschijn komt. Ook chloordampen worden weggeleid via een systeem in de bodem van het zwembad. Kortom, er werd aan alles gedacht om de zwemmers het grootste comfort en veiligheid te verzekeren.
Het zwembad is elke weekdag geopend vanaf 8 uur. Op zaterdag en zondag opent het zijn deuren vanaf 9 uur. Van maandag tot donderdag sluit het zwembad om 19.30 uur, op vrijdag om 20 uur en in het weekend om 18 uur. Tijdens schoolvakanties kan de uurregeling wijzigen. Tarieven variëren naargelang de leeftijd en de uurregeling. Meer info hierover (uurregeling, tarieven, abonnementen) vindt u op de website van het Sportcentrum van Etterbeek: www.etterbeeksport.be

 

Sportcentrum Etterbeek

Het Sportcentrum van de gemeente is de thuisbasis van tal van sportclubs die een waaier aan sportieve activiteiten of ontspanning aanbieden: aikido, judo, jiujitsu, karate, volleybal, schermen, badminton, body building, minivoetbal, tennis, enz. U kunt er ook vergaderingen van de Weight Watchers of de tables de conversation bijwonen.
Kinderen krijgen een ruim aanbod aan activiteiten voorgeschoteld onder de naam Kids’ Sport, dat opgesteld werd in nauwe samenwerking met de clubs die er gevestigd zijn. Kinderen die aan minimum één van deze sportdisciplines deelnemen hebben gratis toegang tot kinderopvang met toezicht, waar ze hun huiswerk kunnen doen, lezen of dvd’s bekijken. Tijdens de schoolvakanties worden er diverse stages voor jongeren georganiseerd.
U vindt alle informatie over de clubs in het Sportcentrum van Etterbeek in onze sportgids. U kunt deze hier online raadplegen.

Gemeentelijk Sportcentrum Etterbeek
Veldstraat 71
1040  Etterbeek
Tel. : 02/640.38.38
Fax : 02/640.41.74
E-mail : info@etterbeeksport.be
Site : www.etterbeeksport.be

 

 

Guy Thysstadion

De vroegere houten tribune van het gemeentelijk voetbalstadion van Etterbeek dateerde van de jaren 30. In 2002 werd ze om veiligheidsredenen ontoegankelijk verklaard en vervangen door een betonnen constructie, die beter uitgerust en aangepast is aan de huidige normen. Naast nieuwe zitplaatsen omvat de nieuwe tribune ook acht kleedkamers, een ehbo-lokaal, douches en toiletten (toegankelijk voor gehandicapten), technische lokalen en een cafetaria met terras. In totaal is er plaats voor 200 toeschouwers. Tijdens de inhuldiging van de nieuwe tribune werd het stadion omgedoopt tot het Guy Thysstadion, ter ere van de bekende, thans overleden, trainer van de Rode Duivels.

In 2008 kreeg ook de synthetische grasmat die het terrein sinds een aantal jaar bedekt een welverdiende opknapbeurt.
Het gemeentelijk stadion is geopend voor het publiek en is bestemd voor gebruik door de Etterbeekse sportclubs. Er worden regelmatig toernooien georganiseerd door de Preventiedienst van Etterbeek en het is de thuisbasis van onze lokale voetbalploeg, de Royal Racing Club van Etterbeek: Beginners (5/6 jaar), Duiveltjes (6/8 jaar), Preminiemen (8/10 jaar), Miniemen (10/12 jaar), Kadetten (13/14 jaar), Scholieren (14/16 jaar), Junioren (16/20 jaar).
Voor meer info over de Royal Racing Club van Etterbeek kunt u een kijkje nemen op hun website: www.rrce.be

 

Reservatie van het stadion en andere info :

 • Sportdienst
  Gemeentehuis
  Oudergemlaan 113
  1040 Brussel
  Tel.: 02/627.25.71
  sport@etterbeek.be
 • Gemeentelijk Stadion Guy Thys
  Baron Dhanisstraat 6
  1040 Brussel
  Tel. cafetaria : 02/736.34.83

 

Document acties

Vorige maand maart 2021 Volgende maand

maart
MaDiWoDoVrZaZo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Leven te Etterbeek - Officieel gemeentelijk maandblad

test