Feest op de Tervurenlaan op zondag 5 mei

Feest op de Tervurenlaan op zondag 5 mei

Description

Kom deze prestigieuze Brusselse verkeersader vieren zoals het hoort, waar die dag ook de 5e editie van de Sportmarkt plaatsvindt.

Afbeelding
Zoals elkaar slaan de gemeenten Etterbeek en Sint-Pieters-Woluwe de handen in elkaar om samen de verjaardag van de Tervurenlaan te vieren, een van de belangrijkste toegangswegen tot de hoofdstad, een echt architecturaal pareltje dat werd aangelegd voor de Wereldtentoonstelling van 1897.
Inhoud

Drie kilometer kraampjes, standjes en animatieactiviteiten van het Jubelpark tot de Groene Hond

Op zondag 5 mei kunnen de bezoekers op de Tervurenlaan genieten van een bijzonder leuk en gevarieerd activiteitenprogramma. Op die dag wordt deze prestigieuze laan tussen 11 uur en 19 uur afgesloten voor het verkeer, vanaf het Jubelpark (aan de kant van de Tervuursepoort – metrostation Merode) tot aan de MIVB-halte “Groene hond” (langs het Woluwepark), om plaats te maken voor voetgangers, fietsers en andere liefhebbers van zachte mobiliteit die op hun eigen tempo en naar believen kunnen flaneren, nieuwe mensen ontmoeten en nieuwe dingen ontdekken.

Volksfeest, kermis en ambachtsbeurs, je vindt er alle ingrediënten voor een geweldige dag uit met je familie, vrienden of buren: kermisattracties, livemuziek en concerten, proeverijen van lokale en andere producten, schmink- en knutselworkshops voor kinderen, bewustmakings- en preventiestands, straattheatervoorstellingen en nog veel meer.

Lokale sportclubs in de kijker

In Etterbeek krijg je ook de kans om het brede sportaanbod in je onmiddellijke omgeving te ontdekken op de Sportmarkt, die sinds enkele jaren samen met het feest van de Tervurenlaan wordt georganiseerd. De meeste clubs die actief zijn in de gemeente zullen aanwezig zijn om hun disciplines voor te stellen, informatie te geven en al je vragen te beantwoorden. Je kunt ook praktische ervaring opdoen met deze verschillende disciplines door demonstraties bij te wonen en deel te nemen aan initiaties.

Koopjes in het vooruitzicht

Nieuw dit jaar is dat de winkels in de Tongerenstraat de hele dag open zijn, zodat je koopjes kunt doen. En de horecagelegenheden breiden hun terrassen uit om je te verwelkomen voor een gastronomische pauze.